Manual de instruire a cadrelor medicale în adresarea violenței de gen

Ca și parte a proiectului IMPLEMENT (Specialized Support for Victims of Violence in Health Care Systems across Europe) – Asistență specializată pentru victimele violenței, oferită în cadrul sistemelor medicale din Europa a fost dezvoltat un manual de instruire a cadrelor medicale în adresarea violenței de gen. Acest manual a fost elaborat de către Kelly Blank, membru AÖF, Mathilde Sengölge, facilitatorul proiectului IMPLEMENT, și Maria Rösslhumer, coordonatorul proiectului IMPLEMENT, incluzând și feedback-ul și comentariile din partea tuturor partenerilor IMPLEMENT, a instructorilor și a membrilor Grupului Consultativ.

Manualul reprezintă o resursă în consolidarea capacității de îngrijire și furnizare de servicii de asistență victimelor violenței de gen, și a fost utilizat în proiectul IMPLEMENT pentru a mobiliza echipele medicale care oferă servicii medicale de urgență și obstetrică în sprijinirea victimelor violenței de gen. Acest manual este un exemplu de bune practici care poate fi utilizat în diferite unități medicale din România.

Pentru mai multe informații despre proiectul IMPLEMENT și resursele dezvoltate în cadrul acestui proiect o puteți contacta pe Diana Rus, PhD, Centrul de Sănătate Publică și Politici de Sănătate (www.publichealth.ro), Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, care este facilitatorul proiectului IMPLEMENT în România: diana.rus@publichealth.ro.

Manual de instruire