Hărțuirea Stradală în București, Simona Chirciu (2014)

Hărțuirea sexuală stradală este un subiect fragil și complex, insuficient cercetat și absent din dezbaterile academice și de pe agenda publică și politică.

Scopul lucrării de față este cartografierea fenomenului de hărțuire stradală din București, din perspectiva feminismului radical.

În primul capitol mi-am propus să prezint motivația alegerii temei, obiectivele cercetării mele, metodologia și rezumatul lucrării. Am avut o motivație personală, date fiind experiențele mele de hărțuire stradală în București și pentru că sunt de părere că hărțuirea sexuală din spațiul public este un subiect politic, care trebuie abordat public și reglementat. Mai departe, am prezentat ipotezele de cercetare ale lucrării mele și anume că (1) hărțuirea stradală, ca formă de violență sexuală asupra femeilor, este un fenomen zilnic care le afectează pe femei, precum și relațiile de putere dintre femei și bărbați din spațiul public și (2) Nereglementarea legală a hărțuirii stradale duce le agravarea efectelor pe care aceasta le are asupra femeilor.

 

Hartuirea stradala in Bucuresti Simona-Maria_Chirciu